Skip Navigation View Sitemap

За мен

Как започна всичко и защо избрах да бъда Консултант по детски сън?

Преди 7 години родих първото си дете - Светлин, абсолютно ангелче във всяко едно отношение. С апетит, весел по време на бодърстване, сънят му беше спокоен и продължителен (и през деня, и през нощта ). Истинско бебе Еднорог 🦄 Мислих си, че и с второто ми дете ще е така, но точно тук много грешах.

Сияна се оказа от онези деца, които не спят добре. С месеци се питах къде греша и какво не правя както трябва, за да осигуря и на нея, и на мен спокойни нощи. Както много майки аз също не знаех, че съществуват консултанти по детски сън, просто до момента не се бях сблъсквала с проблемите на съня. Една вечер при поредното препрочитане на статии в интернет попаднах на страничка за съня в Инстаграм. За няколко дни изчетох всички публикации. И тогава най-накрая разбрах какво пропускам. Всичко беше въпрос на организация на деня. С едно дете е лесно да следваш някакъв режим, но с две мисията е почти невъзможна, или поне така си мислих. Започнах да следя интервалите на будуване, характерни за възрастта на Сияна и постепенно нещата си дойдоха на мястото - от 10 събуждания на нощ, постепенно станаха 2 . Оказа се, че доста дълго време тя се е преуморявала и съм изпускала т.нар. "прозорче за сън". В крайна сметка сънят ѝ се нормализира, разбира се това не стана за една нощ, но фактът, че и двете започнахме да се наспиваме ме накара да се замисля колко малко всъщност знаем за детския сън.

Като отговорни родители ние се подготвяме за появата на малкото човече месеци преди то да е вдишало първата си глътка възух на тази земя – четем книги, слушаме лекции, но в много малко от тях се засяга темата за съня на бебето и колко всъщност е важен той, за да усетим сладкия вкус на родителството. За това реших да надградя знанията си и да премина обучение за Консултанти по детски сън към руската школа BabySleep Consult. Като психолог по образование и по душа (както често казват приятелите ми) сега имам възможността да помагам на бъдещите и настоящи майки да си спомнят това, което вече вътрешно знаят, защото, когато се ражда дете, заедно с него се ражда и майка. И е необходимо време двата нови живота да се опознаят и да започнат да вибрират на една честота.

Back to top